Home
Result






NRA CET Mock Test 2020

Post Last Updates: Friday, August 21, 2020 @ 12:21 AM

NRA CET Mock Test 2020

(National Recruitment Agency, Common Eligibility Test)

Agency Name – SSC , IBPS , Railway (Only Group ‘B’ and Group ‘C’ posts)

IMPORTANT DATES

Date of Examination – Available Soon

APPLICATION FEE

Post Name – NRA CET Recruitment 2020

Number of Vacancy – Available Soon

MODE OF EXAMINATION

Online Exam (Computer Based Examination CBT)

 

EXAMINATION PATTERN

Type of Question : MCQ

Full Marks : 100 marks

Total Number of Question – 100  (25 from each section)

Duration of Examination – 90 minutes

NRA CET Mock Test 2020



National Recruitment Agency Common Eligibility Test  is bringing a golden opportunity for the aspirants who are preparing for the NRA CET Examination to participate in the All India Mock Test For IBPS, SSC, Railway Group ‘B’ and Group ‘C’ Posts Exam. Before appearing in the online exam, candidates can check their level of preparation by attending the NRA CET. So, let’s have a look into its exclusive features:

Test Practice Details – HRD Ministry of Indian Government has notified the Details about the Mock test for the all Examination under the National Recruitment Agency Common Eligibility Test. 

Test Practice Mode – For the NRA Mock tests will be conducted in On-line mode because National Recruitment Agency Common Eligibility Test is conducted in Online/ CBT Examination.

a) You can check your All India as well as Zone wise Rank after the completion of the Mock Test

b) You can access the Section wise Analysis by signing in to your account

c) You can also get the detailed analysis and comparative analysis with the Toppers’ performance

d) You can also experience the Mock Test series by Free Demo Test

e) Facility of Test both in Hindi and English language

Important Links

Previous Year Paper

Click Here

Syllabus & Exam Pattern

Click Here

Download Sarkariexam Mobil App

Click Here

हिंदी में जानकारी के लिए

यहां क्लिक करें

Q1. What will be the NRA – CET Exam Date?
Ans. NRA – CET exam date will be announced by the board very soon after publishing & starting the online procedure of NRA CET Online Form.

Q2. When the NRA – CET Admit Card will released?
Ans. NRA – CET Admit Card will be released by the board before the 15 days of examination.

Q3. Which Exam Conducted through NRA CET?
Ans. Through NRA- CET various Central level Recruitment Examination will be conducted.

Q4. How To Prepare for CET?
Ans. Candidates have to prepare themselves for the NRA CET Exam like the SSC, IBPS or RRB Exam in which they have to pay some extra efforts in all subjects such as Reasoning, Maths, English, General Knowledge, Current Affairs etc.

Q5. Exam Syllabus for NRA CET?
Ans. NRA CET Exam Syllabus will be change upto some extent only as compared to SSC, IBPS & Railway Exams.

Q6. How many exams will be conducted by the NRA CET?
Ans. Only the Preliminary examination will be conduct by the NRA CET for central level recruitment posts, while the other formalities and rules will remain the same as before.

Q7. How many times CET will held in a year?
Ans. The NRA will conduct Common CET twice in a year. And candidates may apply for the both session.

Q8. Will different merit lists be prepared according to the states for the NRA CET Exam?
Ans. No, only one merit list will be prepared for the candidates of all the states who have appeared in the NRA CET examination.

Advertisements




More Jobs For You

Download Mobile App