Home
Result






SSC Delhi Police Constable Online Form 2020 (5846 Posts)

Post Last Updates: Tuesday, August 11, 2020 @ 3:04 PM

Delhi Police Constable Recruitment 2020

Post Name – Constable Executive (Male/ Female)

IMPORTANT DATES

• Starting Date – 01-August-2020

• Last Date – 07-September-2020

• Last Date Fee Payment – 09-September-2020

• Last Date For Generate Challan  – 11-September-2020

• Last Date For Offline Fee Payment  – 14-September-2020

• Admit Card – To be announced soon

• Exam Date – 17-November to 14 December 2020

APPLICATION FEE

• Gen/OBC – Rs. 100/-

• SC/ST – Exempted

• PWD/Ex-Serviceman – Exempted

Payment Will be made through Debit Card/Credit Card/Net Banking/SBI Challan

JOB LOCATION

Delhi

AGE LIMIT

(As on 01/July/2020)

Minimum –18 Years

Maximum – 25 Years

Age Relaxation (Upper Age Limit)-

SC/ST – 30 Years

OBC – 28 Years

Sportsperson-:

Gen/EWS/OBC – 30 Years

SC/ST – 35 Years

No. Of Post – 5846 post



Vacancy Details for Delhi Police Constable Recruitment Online Form 2020

Post Name  – Constable Executive (Male/ Female)

Examination Name – Delhi Police Examination,2020

Category Wise Vacancy Details-:

Male – 3902 Posts

General – 1868 Posts

EWS – 381 Posts

OBC – 736 Posts

SC – 709 Posts

ST – 208 Posts

Female – 1944 Posts

General – 933 Posts

EWS – 202 Posts

OBC – 387 Posts

SC – 328 Posts

ST – 94 Posts

Pay Scale – Rs. 21,700/- to Rs. 69,100/- (Level-3)

Educational Qualification – Candidates who have completed their Intermediate (Class 12th) level of Examination from any recognized board   will be eligible for this recruitment

Physical Details-:

(1) Height-:

Gen / OBC -170 cms (Male), 157 cms (Female)

SC – 170 cms (Male), 155 cms (Female)

ST – 165 cms (Male), 155 cms (Female)

(2) Chest-:

All Applicants – 81- 85 cm (Male)

Physical Endurance Test Parameters-:

1600 Meters Race 

Up to 30 Years – In 06 Minutes (Male), In 08 Minutes (Female)

Above 30 to 40 Years – In 07 Minutes (Male), In 09 Minutes (Female)

Above 40 Years –  In 08 Minutes (Male), In 10 Minutes (Female)

Long Jump – 

Up to 30 Years – 14 Feet (Male) , 10 Feet (Female)

Above 30 to 40 Years – 13 Feet (Male) , 09 Feet (Female)

Above 40 Years – 12 Feet (Male) , 08 Feet (Female)

High Jump – 

Up to 30 Years – 3’9” Feet(Male), 3’ Feet (Female)

Above 30 to 40 Years – 3’6” Feet(Male), 2’9” Feet (Female)

Above 40 Years – 3’3” Feet(Male), 2’6” Feet (Female)

Medical Standards-:

Vision – 6/12(With/Without Glasses)

How to Apply for Delhi Police Constable Recruitment Online Form 2020 – Candidates can apply through link provided below or they can also apply through official site of the Delhi Police before 07/September/2020.

Requisites of Online Application( Scanned)-:

Photograph

Signature

Mode of Selection for Delhi Police Constable Recruitment Online Form 2020 – Selection will be based on -:

Online Examination

Physical Endurance Test

Medical Test

Important Links

Apply Online

Registration | Login

Previous Year paper

 Click Here

Syllabus & Exam Pattern

Click Here

Download Notification

Click Here

Official website

Click Here

हिंदी में जानकारी के लिए

यहां क्लिक करें

Q 1. What is the Qualification for Delhi Police Constable (Exe.) Posts?
Ans. Candidates who have completed their Intermediate (Class 12th) level of Examination from any recognized board will be eligible for this recruitment.

Q 2. What is the Salary of Delhi Police Constable (Exe.) Post?
Ans. The average salary of Delhi Police Constable (Exe.) Post from Rs. 5,200 – 20,200/- + Grade Pay Rs. 2,000/-.

Q 3. Can I Apply Offline for Delhi police constable Recruitment?
Ans. No, You Need to Apply Online for this Post.

Q 4. When the Application Process Will be Started for Delhi Police Constable 2020?
Ans. Application Process will be Started from – to be notified shortly.

Q 5. What is the Delhi Police Constable Age Limit?
Ans. Candidates Should be Minimum 18 years to Maximum 25 years Old.

Q 6. Is There Any Age Relaxation for Delhi Police Constable (Exe.) Vacancy?
Ans. Yes, There will be a Age Relaxation of Reserved Category as per Government Rules.

Q.7 Can other state candidates eligible For Delhi Police Recruitment 2020 ?
Ans. Yes, all state candidates are eligible for this Recruitment.

Q.8 Where can you get all the information about Delhi Police Recruitment ?
Ans. You can get all the information about Delhi Police recruitment on SarkariExam.com. So, stay connected with us for regular updates.

Q.9 How to apply online for Delhi Police Constable (Exe.) Recruitment 2020 ?
Ans. Follow these simple steps to apply for the above mentioned posts :
A) Firstly, open SarkariExam.com on your browser.
B) Then, go to the section of (Top Online Form) & find the link related to the Delhi Police Constable (Exe.) Recruitment 2020.
C) After, opening the recruitment page, read all details of the recruitment carefully & the go to the down at the Important Link and click on the link of Apply Online / Registration.
D) Candidates may fill their form in part also, & they can login themselves to their form by clicking on Login Link.

Advertisements


1 thought on “SSC Delhi Police Constable Online Form 2020 (5846 Posts)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



More Jobs For You

Download Mobile App